Фанат "Новоросії" на Харківщині поплатився за заклики в інтернеті
Категорія
Події
Дата публікації

Фанат "Новоросії" на Харківщині поплатився за заклики в інтернеті

Фанат "Новоросії" на Харківщині поплатився за заклики в інтернеті

Жовтневий районний суд Харкова засудив фаната так званої "Новоросії" до трьох років в'язниці за пропаганду в інтернеті і незаконне зберігання зброї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Відзначається, що сепаратиста співробітники СБУ затримали в кінці вересня минулого року.
"39-річний сепаратист розміщував в Інтернеті повідомлення, спрямовані на знищення української державності, створення псевдодержавності утворення "Новоросія", від'єднання західних регіонів України, посилення громадянського протистояння між жителями Донбасу і жителями інших регіонів, провокування масових заворушень, ескалацію збройного конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Відмивання грошей, кому це треба? З'явилося відео з одкровеннями екс-бойовика ДНР
Повідомляється, що протиправна спрямованість публікацій сепаратиста була підтверджена висновками експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Крім того, зловмисник незаконно придбав та зберігав удома автомат Калашникова АК-74 з патронами.



Вироком суду чоловік визнаний винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України. Він засуджений до позбавлення волі строком на 3 роки і 6 місяців.
Як повідомляв ONLINE.UA, Служба безпеки України затримала мешканку Покровська Донецької області, яка на замовлення бойовиків так званої ДНР виготовляла підроблені документи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?