Феномен української єдності у світі: як українці за кордоном наближають нашу перемогу
Категорія
Культура
Дата публікації

Феномен української єдності у світі: як українці за кордоном наближають нашу перемогу

Феномен української єдності у світі: як українці за кордоном наближають нашу перемогу
Джерело:  online.ua

З початком повномасштабної війни активізувався рух опору не лише в Україні, але і за кордоном. Українці з різних куточків світу організовують волонтерські прихистки та штаби допомоги, виходять на мітинги, збирають кошти на допомогу Україні та інформують місцеве населення про злочини росіян. У новій документальній серії команда Ukraїner розповіла про феномен української єдності у світі.

Джерело: Ютуб-канал Ukraїner

Активісти у Польщі, Угорщині, Великобританії, США, В’єтнамі та навіть у Мексиці невпинно працюють впродовж шести місяців російського вторгнення заради однієї мети – найшвидшої перемоги України над ворогом.

Мітинги 

Хвиля мітингів та маршів миру на підтримку України прокотилася світом, та багато в чому вплинули на введення санкцій ЄС проти Росії.

Мітингувальники в Мексиці ще з перших днів повномасштабного вторгнення закликали про допомогу Україні у боротьбі з окупантами та організовували збори ліків та продуктів для мігрантів. Потужний активістський рух багато в чому сформував погляд мексиканців на війну та заохотив робити внески на допомогу Україні

Акції у Варшаві проводяться з першого дня повномасштабного вторгнення та тривають досі. Мітинги та епічні перформанси активістів нагадують світу, що війна триває, і Україна потребує допомоги.

Волонтерські штаби 

У сотнях міст Європи українцям допомагають і приймають як своїх. Українські діаспори в Болгарії, Польщі та Угорщині організовують штаби збору гуманітарної допомоги українським переселенцям.

Збір коштів та допомога на фронт

Допомога Україні не обмежується кордонами Європи. У далекому В’єтнамі українська спільнота організувала збір коштів на допомогу ЗСУ та зібрала 50 тисяч доларів.

У Великій Британії регулярно проходять заходи на підтримку України. Зібрані кошти йдуть на закупівлю медичного обладнання на фронт.

Благодійний фонд Razom for Ukraine в Нью-Йорку є одним з основних штабів підтримки України в США. Ще з 2014 року допомагають протидіяти російській агресії та організовують благодійні аукціони та ярмарки для збору коштів. За 4 місяці повномасштабної війни фонд зібрав 57 млн доларів.

Індивідуальні волонтери

Українці за кордоном також допомагають власним винахідництвом та майстерством. Авіаінженер Олександр Тютюнник, організатор кількох акцій на підтримку України з неба, виробляє для ЗСУ безпілотні літальні апарати і супровідне обладнання для них.

Тарас Винник, фаундер організації Travel Bastards, з командою організував регулярну купівлю, сервісний ремонт та постачання автомобілів на фронт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?