Фейки про коронавірус: чим залякують людей та як за це карають
Категорія
Україна
Дата публікації

Фейки про коронавірус: чим залякують людей та як за це карають

Фейки про коронавірус: чим залякують людей та як за це карають
Джерело:  online.ua

Національна поліція закликає українців бути пильними в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 через поширення умисно неправдивої інформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу правоохоронних органів.

За даними підрозділів кіберполіції, кількість фейкових повідомлень збільшується на тлі введення карантинного режиму по всій країні.

"Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації. Фейки, чутки та відверта неправда має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і завершуючи забороною прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності", - пояснила поліція.

Усі правдиву інформацію поширують державні установи. У разі виявлення джерела поширення відвертого фейку правоохоронці закликають звернутися до місцевого департаменту.

Прикладом фейкового повідомлення поділився у Facebook користувач Микола Ябченко. За його словами, у так званих "батьківських чатах" поширюють інформацію про нібито кримінальне покарання за вихід на вулицю з малою дитиною.

"Якщо хочеш розігнати паніку відвертою брехнею - запусти її в батьківські чати!" - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, єпископат та духовенство Православної церкви України провели синод з приводу пандемії коронавірусу COVID-19. Окрім того, представники церкви узгодили текст офіційної молитви проти нової інфекції. Вона отримала назву "Молитва під час пошесті згубної (епідемії)".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?