Фейки про коронавірус: стало відомо, з яких країн походить дезінформація
Категорія
Світ
Дата публікації

Фейки про коронавірус: стало відомо, з яких країн походить дезінформація

Джерело:  online.ua

Команда американських науковців встановила, що близько 92% усіх фейків та дезінформації про коронавірус COVID-19 походить лише з двох країн — Росії, Китаю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBC.

За словами очільника Оксфордського інституту інтернету Філіпа Гауварда, кількість дезінформації у світі протягом останнього часу зросла.

"Ми спостерігаємо досить вагоме зростання дезінформації, яку поширюють інші держави, особливо Росія та Китай... Фактично 92% дезінформації у світі мають своє походження з Росії та Китаю", - підкреслив він, маючи на увазі саме фейки про COVID-19.

Міжнародний експерт Рон Нерінг, який працює в Інституті лідерства Вашингтона, зауважив, соціальні мережі збирають у собі "тонни" дезінформації щодо коронавірусу. Публікують її саме росіяни, але ці дані водночас ніхто не перевіряє та не виправляє.

Минулого тижня колектив експертів Університету Карнегі-Меллон з американського Пітсбурга встановив, приблизно 45% повідомлень у Twitter, які пов'язані з темою послаблень карантину, оприлюднили боти. Ці публікації відзеркалювали позиції урядів Китаю та Росії.

Нагадаємо, станом на 27 травня на планеті підтвердили майже 5,7 мільйона випадків нового коронавірусу COVID-19. Безпосередньо в Україні кількість інфікованих сягнула 21 905 - за останню добу вона зросла на 321.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія і Китай поширюють дезінформацію, пропаганду і фейки про коронавірус, щоб впливати на політичні процеси в НАТО і в ЄС, що дестабілізує світову ситуацію. Альянс вже мобілізував зусилля, щоб протистояти російській пропаганді. З таким попередженням до Москви та Пекіну звернувся глава НАТО Єнс Столтенберг, який застеріг команду Путіна і китайську владу від поширення нахабної брехні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?