Фейковість уже давно зробила душі росіян хворими – доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Фейковість уже давно зробила душі росіян хворими – доктор психології Василь Мосійчук

Фейковість уже давно зробила душі росіян хворими – доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Як українські медіа можуть зманіпулювати суспільством обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук розповів, що деякі канали до війни починали “мочити” президента і намагатися розколоти суспільство.

Сьогодні, у воєнний час, вони дуже тонко маніпулюють і показують ту чи іншу ситуацію, яка може бути використана в російській інформаційній війні проти нас.

Ну, що таке бабуся, яка надягла зірочку і сказала, що їй було в Ізюмі чи десь там добре з росіянами? Ну, треба було показати далі, що була катівня і поруч стояли ікони, і там все залито кров’ю. А де ж милосердя? Треба було картинку закінчити до кінця.

Мосійчук вважає, що в Україні є дуже мудрі політики і вони це зрозуміють.

І на інформаційних каналах, як це так вийшло «Мені під росіянами було добре. А росіяни не розбомбили стільки, скільки розбомбили українці». Але це теж фейк, тому що хтось їм каже це все. Звичайно, є попадання. Високоточну зброю сьогодні Україна має і вона б'є прицільно. І ми бачимо як б'є росія: прицільно по комунікаціях і по всьому.

Як це? Таке співвідношення, що отут катівня, де струмом б'ють, ламають пальці... наносять жертві, простій людині, і психологічні, і фізичні травми заради того, щоб зламати її свідоме бачення того, що це фейкова росія з фейковим путіним, яка створила найбільш криваве побоїще Європи в цей час. Де це неможливо, як здавалося, що це десь далеко, там свої традиції, але ж тут європейські традиції, тут демократія, тут інші люди. І наші ЗМІ теж в цьому беруть участь, - зазначив Мосійчук.

Доктор психології каже, що деякі люди брали участь в таких сценах, розповідали про те, що росіяни їх не кривдили, зокрема тому що такі люди не могли росіянам нанести шкоди, наприклад люди похилого віку.

Може, ви й злякалися, я ж не звинувачую... Але ті, хто не погоджувалися з ними, вони ламали їм фізику, волю. Як може православний, якого церква вчила бути милосердним, поводити себе як Антихрист. Мені здається, це люди не хворі розумом, це хворі душі. Фейковість уже зробила давно їхню душу хворою разом з їхньою релігією.

Вас може зацікавити: Страх, гнів та образа стали основою ненависті росіян до українців — академік Української академії наук Віталій Луньов

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?