Фігурантам справи MH17 висунули обвинувачення - усі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Фігурантам справи MH17 висунули обвинувачення - усі подробиці

Фігурантам справи MH17 висунули обвинувачення - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Національна прокуратура Нідерландів офіційно обвинуватила чотирьох фігурантів справи про авіакатастрофу MH17. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

За словами адвокатки Олена Кутьїної, захисниці одного з обвинувачених, усіх фігурантів викликали для слідчих дій.

"Національна прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення і викликала чотирьох підозрюваних у справі МН17. Одного з цих обвинувачених — Пулатова Олега Юлдашевіча — захищатиме міжнародна група захисту з двох голландських адвокатів і одного російського", - зазначила вона.

Кутьїна пояснила, адвокати збираються повністю дотримуватися міжнародного права та нібито з повагою ставитимуться до пам'яті усіх жертв трагедії.

"Ми сподіваємося, що розгляд справи в суді Нідерландів буде незалежним та об'єктивним", - додала вона.

Нагадаємо, слідство встановило, що падіння лайнеру Boeing авіаліній Малайзії спричинило враження ракетою з російської установки "Бук". Літак тоді летів над Донбасом.

Жертвами злочину стали 298 осіб, які були громадянами 10 країн. Нідерландські правоохоронні органи підозрювали, що відповідальні за інцидент чотири особи — росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов, а також український громадянин Леонід Харченко.

Як повідомляв ONLINE.UA, в окружному суді Гааги у січні цього року заявили про існування одного чи кількох свідків у справі MH17. Вони готові надати слідству усю доступну їм інформацію, щоб сприяти розробці справи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?