Філарет нарешті пояснив, чому виступає проти назви ПЦУ і Томосу
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет нарешті пояснив, чому виступає проти назви ПЦУ і Томосу

Філарет нарешті пояснив, чому виступає проти назви ПЦУ і Томосу
Джерело:  ТСН

Патріарх Філарет стверджує, що отриманий новоствореною Православною церквою України Томос про автокефалію робить її заручницею Константинопольського патріарха. Також, за його словами, назва ПЦУ нібито є неправильною і не такою, як мають інші церкви у світі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Філарет наголосив, що українська церква після обрання настоятеля отримала Томос, але не такий, як мають інші автокефальні православні церкви. Він каже, що залежність ПЦУ від Константинополя полягає нібито в тому, що за положеннями Томоса вона не має права варити миро (спеціально приготовлена й освячена ароматична олія – ред.).

"А це значить, що ми не можемо звершувати таїнство хрещення, освячення храмів без того, щоб Константинопольський патріарх дав нам миро. Дав нам миро – похрестимо, не дав – не можемо", – сказав Філарет.

Окрім того, священослужитель переконаний, що назва "Православна церква України" є некоректною. Зокрема, найменування інших православних церков починається з означення країни.

"Наприклад, Російська православна церква, Грузинська православна церква, Сербська православна церква. А нам дали назву Православна церква в Україні", – додав Філарет.

Патріарх переконує, що новостворена ПЦУ має права лише в межах України, але не поза ними.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Філарет оголосив, що не визнає Православну церкву України, оскільки він є предстоятелем УПЦ Київського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?