Філарет назвав дві причини Голодомору
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет назвав дві причини Голодомору

Філарет назвав дві причини Голодомору
Джерело:  online.ua

Голова УПЦ КП Філарет заявив, що причинами Голодомору стало бажання радянської влади знищити українців та заволодіти хлібом. Однак з часом страшні події 1932-1933 років весь світ визнає геноцидом українського народу, передає ONLINE.UA.

Окрім того, Філарет висловив вдячність державам, які визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Цю правду повинні знати не тільки ми, а повинен знать весь світ. І ми раді тому, що світ підтримує нас, підтримує правду. Голодомор — це не голод був. А це було знищення українського народу,
— наголосив Філарет.

Також голова УПЦ розповів про причини страшних подій 1932-33 років.

"Безбожне радянське керівництво, яке сиділо в Москві, у 1932-33 вирішило знищити українців, щоб вони не переважали російський народ. Це – одна з головних причин Голодомору", – наголосив він.

Натомість другою причиною стало бажання радянського керівництва заволодіти хлібом

"Друга причина — слова Бухаріна, який сказав: хто володіє хлібом, той має владу", – зазначив священнослужитель.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що дата скликання об’єднавчого Собору, на якому мають оголосити про створення нової автокефальної Православної церкви і обрати її предстоятеля, залежить від Вселенського патріарха Варфоломія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?