Фільм Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург” став лідером українського прокату
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург” став лідером українського прокату

Фільм Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург” став лідером українського прокату
Джерело:  online.ua

Фільм режисера Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург" став лідером кінопрокатного вікенду та показав другий найкращий старт серед українських проєктів з початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: офіційна сторінка фільму Luxembourg, Luxembour

"Люксембург, Люксембург" став лідером за зборами в перший вікенд прокату

За перший вікенд прокату "Люксембург, Люксембург" переглянули понад 36 тисяч глядачів. Стрічка зібрала 5,59 мільйона гривень.

Нагадаємо, що у широкий прокат стрічка вийшла 13 квітня.

“Люксембург, Люксембург” вже подивилось 36 453 глядача. Це в 10 разів більше за населення Близнюків, звідки родом виконавці головних ролей Аміл та Раміл Насірови, — йдеться в повідомленні.

Головні ролі у фільмі "Люксембург, Люксембург" виконали учасники гурту "Курган і Agregat" - брати Раміл та Аміл Насірові. Їхні герої намагаються навести лад у своєму житті, поки в ньому не з'являється батько, який давно зник. Зйомки проходили у 2021 році у Лубнах Полтавської області, Києві та Люксембурзі.

“Люксембург, Люксембург” – другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, добре відомого глядачам за комедією “Мої думки тихі”. Фільм брав участь у конкурсі “Горизонти” на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, а 13 квітня 2023 року стартував в українських кінотеатрах.

У травні 2022 року фільм став одним з п'яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund.

Сюжет стрічки “Люксембург, Люксембург”

У місті Лубни живуть двоє братів-близнюків: Василь і Микола. Їхній батько – югославський емігрант і місцевий кримінальний авторитет, покидає родину, щоби, за однією з версій, знайти себе в Європі.

Минуло 20 років. Василь служить у нацполіції, заводить родину з дівчиною із заможньої сім’ї, у них народжується дитина. І хоча вони живуть просто і небагато – Василь патологічно чесний і хабарів не бере, (через що родина не може дозволити собі поїздку на Балі, і дружина не підтримує його моральних принципів), якось потроху вони живуть.

Водночас Миколу втрата батьківської фігури травмує сильніше: він працює "в логістиці" (типовим вічно роздратованим водієм маршрутки) і промишляє дрібним криміналом у вигляді торгівлі наркотиками. Він живе з матір’ю та її новим партнером, лікує хвору спину і дбає про стару батьківську машину.

Так би все і продовжувалося, кожен з братів по-своєму боровся б із пустотою в серці, якби одного вечора Миколі не зателефонували з українського посольства Великого Герцогства Люксембург зі звісткою, що його батько після важкої аварії перебуває в реанімації. І він має вкрай небагато часу, щоби приїхати та попрощатися.

Василь як слуга закону неодноразово стикався в роботі з проблемами через батька і брата, тому не бачить сенсу їхати до людини, яка колись покинула їх напризволяще. Він упевнений, що нічого хорошого від цієї авантюри бути не може. Але Микола, сподівається, що поїздка – це шанс почати нове життя "у місті мільйонерів" та позбутися від емоційних страждань.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?