Фільм Лозниці Бабин Яр. Контекст потрапив в список номінантів на європейський Оскар
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм Лозниці Бабин Яр. Контекст потрапив в список номінантів на європейський Оскар

Фільм Лозниці Бабин Яр. Контекст потрапив в список номінантів на європейський Оскар
Джерело:  online.ua

Картина українського режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр.Контекст" стала номінантом ще однієї престижної кінопремії - European Film Awards, яку вручає Європейська кіноакадемія. Цю премію називають європейським Оскаром.

Джерело: сайт European Film Awards

Повний список фільмів, які в 2021 році отримають право боротися за європейський Оскар, оголосять у вересні. Поки названі 40 ігрових картин і 15 документальних фільмів, які будуть боротися за головний приз. Відзначається, що на головну кінонагороду Європи в цьому році претендує рекордна кількість фільмів.

Фільм Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" буде конкурувати з такими картинами:

  • "Все включено" / "All-in" (Бельгія, Нідерланди, Франція), режисер Volkan Üce;

  • "Горбачов. Рай" / "Gorbachev. Heaven" (Латвія, Чехія), режисер Віталій Манський;

  • "Ми" / "We" (Франція), режисер Аліс Діоп;

  • "Друга сторона річки" / "The Other Side of the River" (Німеччина, Фінляндія), режисерка Антонія Кіліан.

Шорт-лист номінантів на європейський Оскар оголосять 9 листопада на Європейському кінофестивалі в Севільї. Переможців кінопремії оголосять в Берліні 11 грудня 2021 року.

Фільм "Бабин Яр. Контекст" - сюжет і трейлер

Фільм "Бабин Яр. Контекст" складається з 24 епізодів, змонтованих з архівних матеріалів. Він розповідає про масові вбивства євреїв в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року і про наслідки цієї трагедії. Кожен епізод є закінченим сюжетом, прямо або побічно пов'язаних з трагедією Бабиного Яру.

Прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" відбулася на Каннському кінофестивалі 11 липня поза основного конкурсу, в програмі спеціального показу. На церемонії закриття кінофестивалю картина отримала "Золоте око" - престижну награду, яка дається краще документального фільму.

В Україні фільм "Бабин Яр. Контекст" представить Меморіальний центр Голокосту восени 2021 року. Це буде відбуватися в рамках заходів, пов'язаних з 80-ми роковинами трагедії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?