Фільм про Майдан переміг на зарубіжному фестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм про Майдан переміг на зарубіжному фестивалі

Фільм про Майдан переміг на зарубіжному фестивалі
Джерело:  Hromadske

Український фільм "Чечен" про події на Майдані і про  війну на Донбасі  відзначений на фестивалі "Артдокфест" в Нью-Йорку як кращий повнометражний фільм.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Громадське".


"Чечен" - це історія чеченця Руслана, який, пройшовши війни в Ічкерії і Абхазії, опинився на Майдані, а потім в складі батальйону "Айдар" відправився в зону АТО.


"Для мене "Чечен" - це, перш за все, історія людини, загубленої і неприкаяної. Головний герой, чеченець Руслан, свого часу воював за незалежність Чечні від Росії, але програв цю війну і не зміг змиритися з цим. Він втратив дуже багато на війні - рідних, мрію, ту батьківщину, якою вона була для нього. І так склалося його життя, що він не може знайти собі місця в мирному житті, його душа постійно вимагає боротьби і війни", - сказала режисер Беата Бубенець.


"Тому він приїхав спочатку на Майдан, а після початку війни в Донбасі увійшов до складу українського добровольчого батальйону" Айдар ". При цьому він залишається громадянином Росії, росіянином і продовжує по-своєму любити Росію, будучи повністю незгодним з російською політикою - адже саме російську владу він уважає головним ворогом", - додала вона.


9-й фестиваль російського документального кіно в Нью-Йорку відбувся 7-9 жовтня. Всього в програмі фестивалю взяли участь 15 документальних фільмів з України, Росії, США та Німеччини.


Як повідомляв ONLINE.UA, уродженець міста Тореза на Донбасі  Віталій Аудіцкас зняв фільм про російську брехні щодо збитого бойовиками ДНР в 2014 році авіалайнера МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?