Фільм про війну на Донбасі внесли до шкільної програми в ЄС
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм про війну на Донбасі внесли до шкільної програми в ЄС

Фільм про війну на Донбасі внесли до шкільної програми в ЄС
Джерело:  online.ua

Документальний фільм “Віддалений гавкіт собак”, присвячений життю на передовій у зоні бойових дій на Донбасі, внесли до шкільної програми Данії. Передбачається, що діти дивитимуться стрічку для кращого розуміння збройних конфліктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення Азада Сафарова, асистента режисера, у Facebook.

За його словами, фільм у шкільній програмі передбачений для дітей від 6 до 9 класів.

“В Данії школярів 6-9 класів будуть вчити розумінню конфліктів і воєн і прав дітей на базі фільму "Віддалений гавкіт собак". Того самого фільму про 9 річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом з режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом і який підкорив світ”, - наголосив Сафаров.

Програму навчання у цьому напрямку розробили представники Данського інституту фільму та ЮНІСЕФ. Помічник режисера назвав такий крок “м’якою українізацією” та вкрай важливим рішенням.

“Тому що європейські діти будуть дивитись цей фільм і розуміти, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживати їм і ставати на їх бік”, - додав Сафаров.

Нагадаємо, фільм дансько-шведського виробництва вийшов у 2017 році. На його створення знадобилися два роки. Сюжет починається з подій 2015 року, коли українська армія намагалася втримати злочинну російську агресію на Донеччині та Луганщині. Головний герої — малолітній мешканець села Гнутове під Маріуполем.

Пізніше “Віддалений гавкіт собак” отримав нагороду Амстердамського документального кінофестивалю 2017 у номінації “Найкращий дебют”, гран-прі фестивалю документального кіно “Артдокфест” та премію Пібоді 2020-го. Також напередодні 2019 року він увійшов до шортлисту кандидатів на “Оскар” у категорії “Найкращий документальний повнометражний фільм”.

Як повідомляв ONLINE.UA, документальний фільм української режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" отримав ще одну престижну кінонагороду. На цей раз українську картину відзначили премією Міжнародної асоціації документалістів у номінації "Краща операторська робота".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?