Фінансовий скандал у сусідній країні нагадав українцям про небезпеку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Фінансовий скандал у сусідній країні нагадав українцям про небезпеку

Фінансовий скандал у сусідній країні нагадав українцям про небезпеку
Джерело:  online.ua

Українця Олександра Пінчука звинуватили у великій фінансовій афері, а саме у виведенні коштів з місцевого бюро автостраховиків (BNAA) в 2015 році, через що Молдову в 2016-му мало не виключили з міжнародної системи страхування водіїв Green Card. Сам Пінчук це заперечує і має намір відстоювати свою репутацію в суді.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Для українських водіїв історія з BNAA може бути цікава. Україна також є членом міжнародної системи Green Card. Гарантійні кошти для цього акумулюються у фонді Моторного (транспортного) страхового бюро України, яке є свого роду українським аналогом молдавського BNAA. Будь-які махінації з коштами фонду МТСБУ теж можуть привести до виключення країни з системи Green Card і зростання вартості і без того недешевих страховок.
Радник гендиректора МТСБУ з питань "Зеленої карти" Володимир Романишин повідомив ONLINE.UA, що ризик повторення молдавської ситуації в Україні зведений до мінімуму.
"Тому що питання розміщення і використання гарантійного фонду по" Зеленій карті "в нашому бюро контролює не одна людина, а президія бюро, куди входить цілий ряд страховиків", - пояснив він.
За даними МТСБУ, кошти гарантійного фонду по "Зеленій карті" розміщені в п'яти банках, серед яких три - Укрексімбанк, Ощадбанк і Укргазбанк - належать державі. А Укрсиббанк і ОТП Банк є надійними банками з іноземним капіталом. Але багато експертів сумніваються в тому, що ситуація з молдавськими страховками не може повторитися в Україні. Основна причина - слабкий контроль з боку держави над гарантійними фондами МТСБУ, де в цілому розміщено близько 1,5 млрд грн коштів по ОСАГО і "Зеленій карті".

Більше  читайте в матеріалі ONLINE.UA - Украинца обвинили в крупной финансовой афере за рубежом.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?