Фінляндія дозволила Естонії передати Україні гаубиці та снаряди до них
Категорія
Україна
Дата публікації

Фінляндія дозволила Естонії передати Україні гаубиці та снаряди до них

Фінляндія дозволила Естонії передати Україні гаубиці та снаряди до них
Джерело:  online.ua

8 березня уряд Фінляндії на засіданні схвалив дозвіл для Естонії на реекспорт своєї військової техніки та обладнання в Україну. Рішення стосується експорту 122-мм гаубиць D-30 і снарядів до них.

Джерело: уряд Фінляндії

Естонія передасть Україні гаубиці D-30

Фінляндії дозволив Естонії реекспортувати до України гаубиці Д-30, а також снаряди.

Фінський уряд зазначив, що кількість гаубиць, які планують передати, залишиться таємницею.

Уряд розглянув це питання та видав Естонії дозвіл на реекспорт в Україну. Естонія має 42 таких гаубиці, які раніше були куплені у Фінляндії.

Д-30 — це радянська гаубиця калібру 122 мм. Була прийняли на озброєння в 1960-х роках, але з того часу її неодноразово модернізували. Є на озброєнні десятків, переважно пострадянських, країн.

Фінляндія надасть Україні партію військової техніки вартістю понад 400 млн евро

Фінляндія поставить в Україну черговий пакет військової техніки. Таке рішення було ухвалено президентом країни за поданням уряду.

Це буде 12-й пакет військової техніки на суму понад 400 мільйонів євро. Загальна вартість допомоги від Фінляндії складає 590 мільйонів євро.

Україна продовжує потребувати підтримки в обороні своєї території, і нинішній пакет оборонної техніки є однозначно найбільшим на сьогодні. Фінляндія постачає Україні важку артилерію та боєприпаси, — заявив міністр оборони Мікко Савола.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?