Фінляндія офіційно вирішила вступити в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія офіційно вирішила вступити в НАТО

Фінляндія офіційно вирішила вступити в НАТО
Джерело:  online.ua

12 травня президент Фінляндії Саулі Нііністьо та прем’єр-міністр Санна Марін офіційно заявили про свою підтримку вступу країни до НАТО.

Джерело:  "Європейська правда"

Влада Фінляндії офіційно підтримала вступ країни до НАТО

Нііністьо і Марін звертають увагу на те, що навесні відбулася важлива дискусія щодо можливого членства Фінляндії в НАТО, адже країні потрібен був час для формування внутрішньої позиції як у парламенті, так і в суспільстві в цілому.

Потрібен був час для тісних міжнародних контактів як з НАТО, так і з країнами-членами, а також зі Швецією. Ми хотіли надати обговоренню необхідний простір. Тепер, коли наближається час прийняття рішень, ми також висловлюємо нашу спільну позицію до відома депутатських груп і партій. Членство в НАТО посилило б безпеку Фінляндії. Як член НАТО, Фінляндія зміцнить весь оборонний альянс. Фінляндія має терміново подати заявку на членство в НАТО, - наголошують у своїй заяві глава і прем’єр-міністр Фінляндії.

Лідери країни також плекають надію, що кроки, які наразі необхідні для реалізації цього рішення, будуть швидко зроблені найближчими днями.

Саулі Нііністьо (фото — flickr.com)

Не можна також не згадати про те, що фінальне рішення подати заявку на членство в НАТО вимагатиме голосування в парламенті Фінляндії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?