Фінляндія почала будувати першу ділянку паркану на кордоні з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія почала будувати першу ділянку паркану на кордоні з Росією

Фінляндія почала будувати першу ділянку паркану на кордоні з Росією
Джерело:  online.ua

Фінляндія почала будувати першу ділянку паркану на своєму кордоні з Росією. Насамперед паркан необхідний, якщо РФ спробує атакувати кордон мігрантами.

Джерело: бригадний генерал прикордонної служби Фінляндії Ярі Толппанен

Фінляндія почала будувати першу ділянку паркану на кордоні з Росією

Фінляндія прагне захиститися від повторення подій на східному кордоні Європейського союзу в Польщі взимку 2021 року, коли блок звинуватив Білорусь в організації кризи, привозячи мігрантів із Близького Сходу, надаючи їм візи та штовхаючи їх через кордон, - йдеться у матеріалі.

До кінця 2026 року фінський паркан, виготовлений зі сталевої сітки, повинен покрити близько 200 кілометрів найважливіших ділянок кордону. Керівник проекту Ісмо Куркі заявив що, хоча він не призначений для протидії вторгнення, паркан матиме обладнання для спостереження.

Ситуація на фінсько-російському кордоні була стабільною та стабільною на даний час. Але в цій ситуації, що повністю змінилася, з безпекою Фінляндія повинна мати більш надійний і незалежніший прикордонний контроль. І Фінляндія має менше залежати від російського прикордонного контролю, - сказав Толппанен.

Новий паркан матиме висоту 3 метри, складатиметься з колючого дроту і коштуватиме приблизно 380 мільйонів євро.

Які наслідки для РФ матиме вступ Фінляндії до НАТО

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що стрімкий вступ Фінляндії до НАТО повністю обнуляє Російську Федерацію як глобального політичного гравця.

Далі — обов’язкові демілітаризація, денуклеаризація, руйнація проросійського економічного та інформаційного лобі, самоізоляція та істеричне ведмеже ниття скривджених пропагандистів, — написав Подоляк.

За його словами, державу-агресора тепер чекає повна демілітаризація та денуклеаризація. Окрім цього буде зруйновано проросійське економічне та інформаційне лобі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?