Фінляндія спіймала на брехні міністра оборони РФ Шойгу
Категорія
Політика
Дата публікації

Фінляндія спіймала на брехні міністра оборони РФ Шойгу

Фінляндія спіймала на брехні міністра оборони РФ Шойгу
Джерело:  online.ua

Влада Фінляндії заявила, що російський міністр оборони Сергєй Шойгу зробив заяви про співробітництво НАТО з Фінляндією та Швецією, в яких було доволі багато помилок, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Фінляндії.

Зокрема, представники відомства зазначили, що в країні немає ніякого центру кібероперацій, створеного США, як заявив Шойгу, але є багатонаціональний центр гібридних загроз, створений у 2017 році.

"Шойгу згадував у своїй промові підписану у травні угоду між Фінляндією, Швецією та НАТО. Однак її не існує, але в травні 2018 року Фінляндія, Швеція та США підписали тристоронню декларацію про тристоронню оборонну співпрацю. Фінляндія не має повного доступу до управління НАТО та командних структур, на відміну від того, що заявляє Шойгу. НАТО також не має необмеженого доступу до територіальних вод та повітряного простору Фінляндії, але доступ державних суден та літаків до Фінляндії вимагає дозволу органу ліцензування, а саме фінських сил оборони", - сказано в повідомленні.

В Міноборони країни заявили: Шойгу неправдиво каже, що Фінляндія "втягується" в НАТО.

"Позиція Фінляндії про неприєднання до військової системи є чіткою, і сама Фінляндія робить власний вибір політики безпеки", - підкреслили представники оборонного відомства.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що готовий провести перші з 2015 року переговори з міністром оброни Росії Сергієм Шойгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?