Фінляндія заявила про готовність прийняти більше українських переселенців
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія заявила про готовність прийняти більше українських переселенців

Фінляндія заявила про готовність прийняти більше українських переселенців
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила про готовність країни до приїзду ще більшої кількості біженців із України.

Джерело: YLE

Фінляндіє готується до біженців з України

 Ми готуємось прийняти більше людей, – заявила Санна Марін під час поїздки до Рованіємі.

За її словами, до Фінляндії доїхала відносно невелика кількість біженців. Більшість українців, що тікають від війни, влаштувалися в сусідніх країнах.

Марін запевнила, що влада намагатиметься забезпечити «максимально нормальні умови» для розміщення тих, хто приїжджає з України. Прем'єр також зазначила, що фіни обізнані про те, що відбувається, і хочуть допомагати.

Вона вважає важливим рішення ЄС про те, що біженцям дадуть право на роботу, а дітям – можливість відвідувати школу чи дитячий садок.

За даними міграційної служби, притулку у Фінляндії попросили 7916 українських громадян.

Фото - Кравс Євгеній / УНІАН

Раніше поідомлялося, що за оцінкою фінського МВС, до Фінляндії з України прибудуть десятки тисяч біженців.

Цього тижня потік тих, хто прибуває до Фінляндії, збільшився, і в той же час біженці стали приїжджати в фізичному і психічному стані, що погіршився.

Динаміка зберігається. Поки точно назвати неможливо, але мова врешті йтиме про десятки тисяч. Місця в пунктах прийому біженців швидко заповнюються і нові центри приймання відкриваються в Еспоо та Сейняйокі. Приватні оператори відкривають свої компанії. Готовність висока, але будуть потрібні нові пункти прийому, - коментує Ганна Рундгрен, експерт МВС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?