Флот США прямує до берегів КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Флот США прямує до берегів КНДР

Флот США прямує до берегів КНДР
Джерело:  BBC

Ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон" отримало наказ висунутися до берегів КНДР.


Про це заявив прес-секретар командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенхем, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  BBC Україна.


Читайте також: США ввели санкції проти громадян КНДР: стали відомі деталі


Рішення про перекидання кораблів в західну частину Тихого океану прийняли на тлі зростання напруженості в зв'язку з ракетними запусками Північної Кореї.


"Загрозою номер один в регіоні залишається Північна Корея через її нерозумну, безвідповідальну і дестабілізуючу ракетну програму і прагнення до ядерної зброї", - підкреслив Бенхем, назвавши перекидання флоту "проявом передбачливості і постійної готовності".


Читайте також: КНДР провела нові ракетні випробування: стали відомі подробиці


Відзначимо, що ескадра перебувала близько Сінгапуру і рухалася до Австралії, однак отримала наказ змінити курс. До складу ударного угруповання входить авіаносець "Карл Вінсон", що несе десятки бойових літаків, крейсер і два збройних керованими ракетами есмінця.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президенту США Дональда Трампа запропонували варіанти відповіді на ядерну програму КНДР, серед яких - ліквідація лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?