Фон дер Ляєн закликала держави ЄС поділитися вакциною з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Фон дер Ляєн закликала держави ЄС поділитися вакциною з Україною

Фон дер Ляєн закликала держави ЄС поділитися вакциною з Україною
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила онлайн під час заходів всеукраїнського форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”. Вона торкнулася теми вакцини проти коронавірусу COVID-19 та постачання таких препаратів у країну-партнерку Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію.

За словами європейської політикині, країнам Євросоюзу варто було б пожертвувати частку отриманих доз Києву.

“Завдяки COVAX лікарі та медперсонал України отримають перші вакцини вже цього місяця, ще мільйони доз вакцини надійдуть в Україну до літа. ЄС — найбільший донор ініціативи COVAX, і ми цим пишаємося. І ще на додачу COVAX я попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні”, - зауважила фон дер Ляєн.

Україна станом на 8 лютого стала єдиною державою європейського континенту, яка ще не розпочала масову кампанію з імунізації проти COVID-19. Передбачається, що перші партії препаратів надійдуть на територію країни вже упродовж місяця.

Міністерство охорони здоров’я вже розробило та затвердило план масової вакцинації, яку передбачувано розпочнуть з відокремлених груп ризику. Також відомство готується до отримання заявок на реєстрацію іноземних препаратів, для цього використають механізм екстреного затвердження.

Українська сторона узгодила окремі контракти на придбання доз вакцини, а також приєдналося до міжнародної ініціативи COVAX, учасники якої отримають певний обсяг препаратів безкоштовно.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський виступив із заявою про готовність першим вакцинуватися проти коронавірусу COVID-19, коли держава отримає першу партію препаратів. Таким чином він хотів би стати прикладом для громадян країни та зруйнувати низку міфів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?