Фонд Навального попросив Байдена ввести санкції проти оточення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Фонд Навального попросив Байдена ввести санкції проти оточення Путіна

Фонд Навального попросив Байдена ввести санкції проти оточення Путіна
Джерело:  online.ua

Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального невідкладно звернувся до нового президента США Джо Байдена. Виконавчий директор ФБК Володимир Ашурков адресував главі Білого дому лист, в якому закликав ввести санкції проти оточення президента РФ Володимира Путіна. У список він включив олігархів, які зберігають гроші Путіна, чиновників, що пригнічують протести, і силовиків, причетних до отруєння і переслідування Навального. Офіційний Вашингтон вже підтвердив одержання листа від ФБК. У Білому домі уточнили, що список санкцій, запропонований Фондом Навального, налічує 35 осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Ашуркова в Facebook і CNN.

"Шановний президент Байден! Пишу вам, щоб закликати США санкціонувати корупцію російських союзників президента Путіна в рамках вашого загального підходу до Росії ...", - йдеться в листі Фонду до президента США.

У пріоритетному списку ФБК вісім осіб:

  • мільярдер Роман Абрамович,

  • син директора ФСБ Денис Бортніков,

  • глава банку ВТБ Андрій Костін,

  • міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко,

  • син глави Радбезу Дмитро Патрушев,

  • колишній віце-прем'єр Ігор Шувалов,

  • телеведучий Володимир Соловйов,

  • мільярдер Алішер Усманов.

Також ФБК просить ввести сакнціі проти осіб, причетних до порушень прав людини і переслідування Навального, а також "друзів і гаманців" Путіна. У списку також є прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, мер Москви Сергій Собянін і пропагандистка Маргарита Симоньян.

"Захід повинен санкціонувати осіб, які приймають рішення, які зробили своєю національною політикою фальсифікацію виборів, злодійство з бюджету і отруєння. Він також повинен санкціонувати людей, у яких є їхні гроші. Менше не змусить режим Путіна змінити свою поведінку", - йдеться в листі.

Важливо відзначити, що адміністрація Джо Байдена вже почала вивчення обставин отруєння Навального. За підсумками цього вивчення в Білому домі ухвалять нове рішення про введення санкцій проти Кремля. Євросоюз також готує санкції проти режиму Путіна у справі про отруєння російського опозиціонера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 31 січня в Росії знову проходять масштабні протести на підтримку Навального. Мітинги заплановані в 80 містах і в Москві. Силовики вже перекрили центр російської столиці і готуються до затримань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?