Формула-1 обрала період для старту сезону: усі ймовірні дати
Категорія
Спорт
Дата публікації

Формула-1 обрала період для старту сезону: усі ймовірні дати

Формула-1 обрала період для старту сезону: усі ймовірні дати
Джерело:  online.ua

Новий сезон перегонів "Формули-1" може стартувати влітку чи наступного березня — він проходитиме в Австрії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт змагань.

За даними організаторів, окремі гран-прі скасували. Загалом планують провести від 15 до 18 етапів.

Згідно з заявою очільника Ф-1 Чейза Кері, поновлення сезону у середині літа — оптимістичний сценарій.

"Ми плануємо почати ганятися у Європі в липні, серпні та на початку вересня, при цьому перший етап повинен відбутися в Австрії з 3 до 5 липня. У вересні, жовтні і листопаді Формула-1 буде ганятися в Європі, Азії та Америці, а в грудні ми завершимо сезон у Бахрейні та Абу-Дабі, провівши 15-18 перегонів", - підкреслив він.

Кері пояснив, разом з першою можливістю організатори оприлюднять точний календар. Утім, перші перегони відбудуться без глядачів на трибунах.

"Треба буде розв'язати безліч проблем, пов'язаних з діями, які повинні будуть зробити команди й наші партнери для того, щоб працювати в кожній країні. Здоров'я та безпека всіх учасників залишиться пріоритетом, і ми зможемо рухатися вперед, тільки якщо зробимо всі заходи для того, щоб уникнути ризиків і проблем", - додав він.

Наразі представники "Формули-1" контактують з фахівцями Міжнародної автомобільної федерації та учасниками команд. Це необхідно для майбутніх перегонів. Умови пандемії вимагають корегування багатьох правил та особливостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці березня організатори "Формули-1" влаштували віртуальні перегони в однойменному комп'ютерному симуляторі. Учасники, серед яких були професійні спортсмени, зімітували Гран-прі Бахрейну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?