Формула Штайнмаєра: Меркель розповіла, що буде з санкціями проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Формула Штайнмаєра: Меркель розповіла, що буде з санкціями проти РФ

Формула Штайнмаєра: Меркель розповіла, що буде з санкціями проти РФ
Джерело:  interfax.com.ua

Очільниця німецького федерального уряду Ангела Меркель стверджує, що Берлін не вважає можливим зняти санкції з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За її словами, узгодження "формули Штайнмаєра" - це успіх, але завершувати тиск на агресора ще дуже рано.

"Ми домоглися прогресу, але потрібно багато подальших кроків. Це не означає, що ми вже можемо зняти санкції, але є передумови, і всі сторони сьогодні це підтвердили, що тепер може відбутися зустріч на рівні глав держав і урядів", - пояснила Меркель.

Нагадаємо, Київ наполягав на зустрічі лідерів "нормандського формату" вже у вересні. Москва, у свою чергу, висунула додаткові умови, через які переговори було відкладено. Їхня дата наразі - одна з тем, що обговорюються поміж Україною, РФ, Німеччиною та Францією. Згадана "формула" була однією з вимог російської сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, думки українців щодо "формули Штайнмаєра" розділилися. Близько 60% опитаних громадян мали складнощі зі своїм ставленням до цього плану дій. Близько чверті інших респондентів залишилися невдоволеними рішенням, а 18% його підтримали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?