Фракція Порошенка звернулася до Зеленського щодо процедури імпічменту
Категорія
Політика
Дата публікації

Фракція Порошенка звернулася до Зеленського щодо процедури імпічменту

Фракція Порошенка звернулася до Зеленського щодо процедури імпічменту
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представниця "Європейської Солідарності" у парламенті Ірина Геращенко звернулася до президента Володимира Зеленського з питання процедури імпічменту. Про це повідомляв ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За її словами, лідеру треба вирішити долю акту про тимчасові слідчі комісії, які займатимуться відстороненням голови держави. Лише після цього можна подавати законопроект про безпосередньо імпічмент.

"Згідно з регламентом, перш ніж подавати законопроект, новели якого вже врегульовані законодавством, ми ще раз апелюємо до шанованого президента Зеленського з проханням підписати закон про тимчасові слідчі комісії, ухвалений Верховою Радою України. Процедура вже не передбачає ветування цього закону", - підкреслила Геращенко.

Вона додала, що закон про ТСК має виписану процедуру відсторонення президента з його посади.
Згаданий законопроект про ТСК зареєстрували у Раді у 2014 році. Прийняли його влітку 2019-го.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник президента у парламент Руслан Стефанчук анонсував внесення до Ради законопроекту про імпічмент під час розпочатого робочого тижня. Також йдеться про ініціативу щодо зняття недоторканості з голови держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?