Франція хоче долучитися до деблокади Одеського порту
Категорія
Україна
Дата публікації

Франція хоче долучитися до деблокади Одеського порту

Франція хоче долучитися до деблокади Одеського порту
Джерело:  online.ua

Команда французького лідера Еммануеля Макрона заявляє, що офіційний Париж готовий долучитись до операції зі зняття блокади порту в Одесі та вивезення звідти українського зерна.

Джерело:  BFMTV

Франція буде займатися деблокадою Одеського порту

Ми відкриті для сторін з тим, щоб відбулася операція, яка дозволить отримати цілковито безпечний доступ до Одеського порту, тобто надасть змогу суднам пройти попри те, що море заміноване, – заявив радник Еммануеля Макрона.

Нещодавно офіційний Париж також почав стверджувати, що Франція хоче, щоб Україна вийшла переможницею у війні з Росією – так французька влада відреагувала на критику щодо Еммануеля Макрона після його слів, що РФ не можна "принижувати".

Еммануель Макрон (фото — Flickr.com)

 Як уже мав нагоду сказати президент (Макрон), ми бажаємо Україні перемоги. Ми прагнемо відновлення територіальної цілісності України. Ми хочемо, щоб цей конфлікт, війна Росії проти України припинилася якнайшвидше, – стверджують представники французького лідера.

Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Зеленського разом із іншими міжнародними лідерами обговорює можливість створення міжнародної місії з метою розблокування українського морського експорту. Офіційний Київ озвучив вимогу відвести свої сили в морській акваторії навколо України та надати безпекові гарантії про ненапад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?