Франція передасть Україні далекобійні ракети — Макрон
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція передасть Україні далекобійні ракети — Макрон

Франція передасть Україні далекобійні ракети — Макрон
Джерело:  online.ua

11 липня французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що його країна передасть Збройним силам України ракети великої дальності, щоб підтримати контрнаступ ЗСУ. Згідно з даними журналістів, йдеться про SCALP.

Джерело: Le Mond

Україна отримає далекобійні ракети від Франції

За словами Еммануеля Макрона, на тлі контрнаступу ЗСУ він ухвалив рішення щодо збільшення постачання озброєння та техніки для України.

Щоб ми могли дати українцям можливість завдавати глибоких ударів, зберігаючи при цьому ясність і послідовність нашої доктрини, ми вирішили поставити нові ракети, — повідомив президент Франції.

Варто також зазначити, що поки Еммануель Макрон не розкрив жодних деталей та навіть не пояснив, про який вид ракет йдеться.

Однак, як вважають журналісти, найімовірніше, Україна отримає ракети дальнього радіуса дії SCALP.

За їхніми словами, вони є французькою версією британської далекобійної ракети Storm Shadow.

Що важливо розуміти, це ракети далекобійні авіаційні ракети класу "повітря – земля", які можуть летіти на понад 250 кілометрів.

Бойова частина важить орієнтовно 450 кілограмів.

Ракета може долати потужні системи ППО. Це спільна розробка Парижу та Лондона.

У США майже ухвалили надання Україні ракет ATACMS

Як вдалося дізнатися американським журналістам, у США уже майже узгодили рішення щодо передачі Україні далекобійних ракет ATACMS.

Видання Wall Street Journal дійшло висновку, що прискорення узгодження рішення щодо передачі Україні ATACMS пов’язане із процесами внутрішньої боротьби в Росії.

Варто зазначити, що ATACMS має дальність дії близько 300 кілометрів.

Ракети такого типу дадуть можливість ЗСУ вражати цілі ворога у глибокому тилу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?