Франція підозрює Кремль у масивній кіберагресії проти країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція підозрює Кремль у масивній кіберагресії проти країни

Франція підозрює Кремль у масивній кіберагресії проти країни
Джерело:  online.ua

Спеціалісти французьких спецслужб вважають винними у нещодавніх потужних кібератаках хакерах, яких контролюють уряди Російської Федерації та Китаю.

Джерело: Agence France-Presse

За даними джерел, наближених до відповідного розслідування, попереднього тижня чисельні кібератаки сталися на офіційний портал Національного центру дистанційної освіти Cned.

Це підшефне Міністерству народної освіти Франції відомство. Передбачається, що за атаками стоять спецслужби Москви та Пекіна.

Згідно з уточненням інформатора, поки що фахівцям вдалося встановити місцеперебування комп’ютерів, з яких проводилися напади. Наразі невідомо, чи справді безпосередніми виконавцями громадяни згаданих країн і стовідсотково не з’ясовані замовники.

Раніше французька преса проінформувала про DDoS-атаки проти онлайн-ресурсів згаданого освітнього порталу. Акт агресії був втілений за допомогою потужної комп’ютерної мережі.

Керівник Національного центру дистанційної освіти Мішель Ревершон-Бійо оголосив, що з минулого вівторка, 6 квітня, зареєстровано принаймні 30 кібератак. Кожна наступна відзначилася більшою потужністю за попередню.

Журналісти звернули увагу на збіг кібератак з початком періоду, в який французькі школи переходили на тимчасове дистанційне навчання. Воно пов’язане з епідемічною загрозою коронавірусу COVID-19, для подолання якої у республіці вводять вже третій локдаун.

Кібератаки супроводжувалися надзвичайними складнощами у підключенні до порталу з боку користувачів в окремих регіонах. З понеділка, 12 квітня, по всій Франції школярів направили на великодні канікули.

Російська кіберагресія у світі

Російський режим Володимира Путіна упродовж останніх кількох років перетворився на потужну кіберзагрозу для безпеки міжнародної спільноти. Паралельно з китайськими спецслужбами Кремль регулярно проводить різноманітні атаки на інфраструктуру країн-опонентів.

Наприклад, США прямо звинуватили РФ у причетності до недавніх актів кіберагресії під час виборів президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?