Франція та Німеччина несподівано звернулися до України - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція та Німеччина несподівано звернулися до України - що відомо

Франція та Німеччина несподівано звернулися до України - що відомо
Джерело:  online.ua

Влада Франції та Німеччини привітала українців у День Соборності 22 січня та нагадала про повну підтримку суверенності й незалежності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Офіційні заяви оприлюднили посольства держав у Києві.

"Франція стоїть поруч з Україною у цей День Соборності і знов висловлює свою підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету країни", - стверджують диппредставники Парижа.

Також посольство ФРН оголосило привітання від імені посла Анки Фельдгузен.

"Вітаю Україну з Днем Соборності! Німеччина й надалі підтримуватиме прагнення наших українських друзів до єдності в суверенній та незалежній Україні", - заявила дипломатка.

Нагадаємо, 22 січня 1919 року Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка підписали документ, який отримав назву Акту Злуки. Дві держави офіційно об'єдналися в єдину.

Офіційним святом цей день вважається з 1999 року. Відповідний указ тоді підписав президент України Леонід Кучма.

У 1990 році, ще до розпаду СРСР, українці організували масову акцію з нагоди річниці Акту Злуки. Учасники вистроїлися довгим живим ланцюгом, який з'єднав Київ, Львів та Івано-Франківськ.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський звернувся до населення у День Соборності. Він закликав людей об'єднуватися навколо цінностей, щоб рухатися у майбутнє, а не сперечатися про минуле. Також він зазначив, усім українцям належить боронити свою державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?