Франція відправила в Бучу експертів для розслідування воєнних злочинів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Франція відправила в Бучу експертів для розслідування воєнних злочинів РФ

Франція відправила в Бучу експертів для розслідування воєнних злочинів РФ
Джерело:  online.ua

В Офісі Генпрокурора України повідомили, що французькі експерти вже прибули для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів РФ.

Джерело: Телеграм Офісу Генпрокурора

Франція допоможе у розслідуванні злочинів РФ         

Місія французьких експертів допомагатиме розслідувати воєнні злочини РФ.

Про це повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова під час спільної роботи у м. Буча Київської області.

Представники правоохоронних органів Франції приєдналися до нашого фронту справедливості. Колеги із французької жандармерії та медичної служби Збройних Сил Французької Республіки прибули до України, щоб допомогти у розслідуванні вбивств російськими військовими людей на Київщині, - зауважила вона.

Місія привезла з собою ДНК-лабораторію та необхідне обладнання для організації огляду тіл та впізнання. Вона працюватиме в Україні упродовж 15 днів.

Зібрані нами спільно з колегами докази будуть використовуватися у національних розслідуваннях, а також можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду, - сказала Венедіктова.

У Бучі вже завершилась ексгумація 49 тіл із великої тимчасової могили біля місцевого храму. Поруч знайшли ще три поховання із 6 тілами. Як повідомила Генпрокурор, в одному з них – за попередніми даними, мати і двоє дітей 4 і 11 років. Наразі із свідчень вважається, що їхній автомобіль був розстріляний і жінка з дітьми повністю згоріли.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?