Франція висунула жорсткий ультиматум Путіну та Зеленському - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція висунула жорсткий ультиматум Путіну та Зеленському - відома причина

Франція висунула жорсткий ультиматум Путіну та Зеленському - відома причина

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен висунув безкомпромісний ультиматум командам українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна. За словами французького дипломата, новий саміт у "нормандському форматі" можливо організовувати лише після того, коли будуть виконані домовленості за підсумками попередньої зустрічі лідерів країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Нашою метою не є проведення саміту заради його проведення. На нашу думку, важливим завданням сьогодні є реалізація тих висновків, які було ухвалено за результатами грудневого саміту "нормандського формату" в Парижі. Лише за цієї умови ми можемо розглядати організацію наступної нової зустрічі у цьому форматі", - заявив посол Франції в Україні.

Як відомо, оостання зустріч лідерів у "нормандському форматі" відбулася у Парижі 9 грудня 2019 року. Місяць тому очільник МЗС Німеччини Гайко Маас наголосив, що терміни проведення саміту лідерів країн "нормандської четвірки" будуть залежати від подальшої епідеміологічної ситуації у світі. Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков нещодавно озвучив прогноз, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" в Берліні може відбутися у серпні.

Не можна також забувати й про те, що 3-го липня в Берліні відбулися переговори на рівні політичних радників лідерів держав-учасниць "нормандського формату". Команда зеленського повідомила, що Україна, Франція та Німеччина на зустрічі продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, а Росія взяла паузу. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба підкреслив, що після "нормандських" переговорів на рівні радників чекає на нові перемовини – на рівні міністрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський зізнався, що вважає переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним є дуже заплутаною і складною роботою, однак іншого виходу в української влади наразі немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?