Франція вийшла з військової місії НАТО після скандалу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція вийшла з військової місії НАТО після скандалу - що сталося

Франція вийшла з військової місії НАТО після скандалу - що сталося
Джерело:  online.ua

Французька влада вирішила залишити військово-морську місію НАТО. Причиною став нещодавній конфлікт з турецьким командуванням, який стався у Середземному морі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами турецького посла у Франції, офіційний Париж вже проінформував Альянс про своє рішення.

Відомо, що представники Франції обурилися інцидентом у східній частині Середземного моря. Корабель, який брав участь у заходах НАТО, 10 червня намагався перевірити турецьке цивільне судно. Останнє підозрювали у порушенні збройного ембарго ООН щодо Лівії. Це судно йшло у супроводі трьох військових кораблів Туреччини.

Керівництво Альянсу почало розслідування стосовно протесту французької сторони. Його оголосили під час зустрічі міністрів оборони союзників у червні.

Офіційний Париж наголошує, що правила НАТО говорять про таку поведінку як про ворожу.

"Схоже, що експерти НАТО не дійшли такого ж висновку. Вчора у мене була інформація, що "Курбе" виходить з операції НАТО", - цитує агентство посла Ісмаїла Хаккі Мусу.

Дипломат підкреслив, поводився з агресією саме екіпаж французького корабля, а не турецького.
Французьке командування вирішило відмовитися брати участь в операції Sea Guardian до тих пір, поки не з'являться роз'яснення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Північній Атлантиці починаються масштабні військово-морські навчання НАТО Dynamic Mongoose 2020. До берегів Ісландії вже прибули бойові кораблі Північноатлантичного альянсу. В їх числі: п’ять підводних човнів, п’ять бойових кораблів, а також п’ять патрульних протичовнових літаків з шести країн-членів НАТО, в тому числі з США, Великої Британії, Франції, Канади, Німеччини, Норвегії та Ісландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?