Франція зробила нову тривожну для Кремля заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція зробила нову тривожну для Кремля заяву

Франція зробила нову тривожну для Кремля заяву
Джерело:  Reuters

Франція проситиме Міжнародний кримінальний суд почати розслідування військових злочинів, скоєних військами РФ на сході сирійського Алеппо.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
У вересні сирійські та російські військові літаки почали найбільший наступ на утримувані опозицією райони Алеппо.
"Ці бомбардування - і я говорив про це в Москві - це військові злочини. До них причетні всі, хто є співучасниками того, що відбувається в Алеппо, в тому числі російські лідери. Ми подамо запит прокурору Міжнародного кримінального суду і подивимося, чи зможе він почати розслідування цих злочинів", - заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро.
Минулого тижня держсекретар США Джон Керрі також закликав до розслідування злочинів російських військ в Сирії.
Reuters зазначає, що поки незрозуміло, яким чином Міжнародний кримінальний суд (МКС) може вести цю справу, оскільки суд не має юрисдикції на розслідування військових злочинів в Сирії, оскільки ця країна не є членом МКС.
Єдиним шляхом довести справу до МКС було б відповідне звернення Радбезу ООН, але в 2014 році Росія ветувала французьку резолюцію про передачу справи Сирії в суд.
Нагадаємо, 8 жовтня  Росія наклала вето на резолюцію Франції про припинення вогню в Алеппо, яка розглядалася в ході екстреного засідання Ради безпеки ООН під головуванням російської делегації.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Франції  Франсуа Олланд заявив, що не впевнений в тому, що захоче зустрічатися з президентом Росії Володимиром Путіним, візит якого в Париж намічений на 19 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?