Французький виробник озброєння Thales йде з Росії після скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Французький виробник озброєння Thales йде з Росії після скандалу

Французький виробник озброєння Thales йде з Росії після скандалу
Джерело:  online.ua

18 червня стало відомо, що французький виробник озброєння Thales нарешті вирішив вийти із російського ринку. Що важливо розуміти, корпорація виготовляє інформаційні системи для військових потреб.

Джерело: le parisien

Виробник озброєння Thales заявив про вихід з ринку РФ

Повномасштабна війна Росії та України триває уже понад 3 місяці, однак весь цей час Thales не оголошувала про припинення співпраці з країною-агресоркою.

Як уже згадувалося раніше, Thales, крім військових, надавала послуги в банківському секторі великим російським банкам. Однак нещодавно проти останніх запровадив санкції Європейський Союз.

Фото — flickr.com

У компанії заявили, що припиняють банківську діяльність. Тож група оголошує про припинення діяльності в Росії. Крім того, компанія зупиняє завод з виробництва банківських карт, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про гучний скандал навколо Thales

Французька корпорація Thales опинилася в епіцентрі скандалу в квітні 2022 року. Волонтери виявили обладнання компанії у російській військовій техніці: у танку Т72Б3 та БМД-4 "Бахча". Після цього корпорацію активно критикували у соціальних мережах.

На переконання експерта Олександра Дубілета, насправді були не дуже складні схеми, які дозволяли компаніям зі списку санкцій спокійно працювати. Тобто залучити потрібно було лиш одного посередника.

Після цього запустили проєкт "Тотальна ізоляція Росії", у рамках якого група юристів-міжнародників звернулась до правоохоронних органів Європи з вимогою покарати Thales та її "дочку", компанію Sofradir, за порушення європейських санкцій, - сказано в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?