ФСБ проводить обшуки у олігарха, колишнього суперника Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ проводить обшуки у олігарха, колишнього суперника Путіна

ФСБ проводить обшуки у олігарха, колишнього суперника Путіна
Джерело:  NEWSru.com

В офісах компаній групи "Онексім" в Москві, яка належить  олігархові Михайлу Прохорову, - супернику президента Росії Володимира Путіна на президентських виборах в 2012 році, - співробітники Федеральної служби безпеки і податкових органів Росії проводять обшуки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NEWSru.com.


Також проводяться обшуки в офісах банків "Ренесанс Капітал", "Ренесанс Кредит", страхової компанії "Згода", енергетичної компанії "Квадра", які входять в "Онексім-груп".


"Обшук, як можна зрозуміти тих, хто його проводить, пов'язаний з останніми публікаціями медіа і перш за все на телеканалі РЕН ТВ, присвяченими офшорам і компаніям "Онексіма", пов'язаним з офшорами, а також з наданням послуг ЖКГ", - повідомило джерело в "Онексім".


У ЗМІ поширюється інформація про те, що обшуки проводяться з метою тиску Прохорова, щоб він продав медіахолдинг РБК, в якому останнім часом оприлюднили кілька резонансних розслідувань, в тому числі про бізнес близьких Путіна.


Таким чином, 6 квітня РБК оприлюднило дані про витрати фонду Національний інтелектуальний розвиток, який працює під брендом "Іннопрактіка", генеральним директором якого є Катерина Тихонова, - ймовірна дочка Путіна.


У січні 2015 року РБК опублікувало розслідування про розширення МГУ за участю Катерини Тихонової, а 17 грудня оприлюднило розслідування про бізнес Кирила Шамалова, якого ЗМІ називають чоловіком Катерини Тихонової.


У той же час, прес-секретар видання Євген Тимофєєв заявив, що подібна інформація не відповідає дійсності:


"Ми здогадки, припущення, чутки і теорії не коментуємо. Я не знаю, у кого йде мова про РБК. Що стосується "Онексіма", у них йдуть перевірки. Податкові, наскільки я знаю. Нічого більше не відомо, тому що "Онексім" - це "Онексім", а РБК - це РБК", - повідомив Тимофєєв.


В "Онексім" заявили, що в компанії здійснюють свою діяльність в точній відповідності з російським законодавством, і готові надати податковим органам всю необхідну інформацію і надати їм повне сприяння.


"Михайло Прохоров традиційно є одним з найбільших платників податків в країні і він завжди відноситься до питань по повній сплаті всіх необхідних податків вкрай відповідально", - прокоментували обшуки співробітники "Онексіма".


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Михайло Прохоров став героєм американського коміксу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?