ФСБ Росії почала перехоплювати міжнародні судна, які прямують у порт Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

ФСБ Росії почала перехоплювати міжнародні судна, які прямують у порт Маріуполя

ФСБ Росії почала перехоплювати міжнародні судна, які прямують у порт Маріуполя
Джерело:  online.ua

Російські прикордонники з 30 квітня розпочали щоденний огляд суден, які прямують через Керченську протоку в порт Маріуполя Азовським морем.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає ONLINE.UA

"Прикордонниками Донецького прикордонного загону зафіксовано вже декілька випадків зупинки РФ невійськових суден для їх огляду. Судна, починаючи з 30 квітня, окупанти зупиняють щодня для огляду та ідентифікації суднокоманди", - сказано у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що 30 квітня під час оформлення в Маріупольському порту теплоходу (в екіпажі – громадяни Грузії, Єгипту, Туреччини, Нігерії), що слідував за маршрутом Греція (Чіос) – Україна (Маріуполь), судно було зупинено прикордонним вартовим кораблем ФСБ РФ під час проходження Керченської протоки. Ними був здійснений огляд та проведено ідентифікацію членів команди. Жодних зауважень не послідувало.

У той же день було зупинено теплохід, що прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) - Україна (Маріуполь) з українською суднокомандою.

1 травня представники Російської Федерації зупинили теплохід під прапором Болгарії (екіпаж – громадяни Болгарії), прямуючого за маршрутом Італія (Ногаро) – Україна (Маріуполь).

Деякі судна перевіряють по кілька разів. Наприклад, під час оформлення теплоходу під мальтійським прапором (суднокоманда: 16 громадян України та 2 громадянина Туреччини), прямуючого з Італії (Монфальконе) до України (Маріуполь), судно таким же чином було зупинено під час проходження Керченської протоки, а вже під час слідування рекомендованим курсом в Азовському морі його знову було зупинено для повторного огляду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Азовському морі затримали судно під прапором Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?