ФСБ заявляє про захоплення у полон українського військового
Категорія
Політика
Дата публікації

ФСБ заявляє про захоплення у полон українського військового

ФСБ заявляє про захоплення у полон українського військового
Джерело:  online.ua

Під час засідання Радбезу РФ під головуванням очільника Кремля Володимира Путіна керівник ФСБ Олександр Бортніков заявив про захоплення українського військовослужбовця, який нібито був у складі однієї з диверсійних груп.

Джерело: засідання  Радбезу РФ

У ФСБ твердять про бій з українськими диверсантами 

Російські медіа поширюють безпідставне твердження про те, що нібито російські військові та представники спецслужб знищили дві українські диверсійні групи, які проникли на територію РФ.

Вночі дві диверсійні групи військових України вийшли на кордон РФ у Луганській області та з території Маріуполя.В результаті бою, що відбувся, ці дві диверсійні групи були знищені. Один із військовослужбовців України захоплений у полон. Здійснюється необхідна подальша робота, - заявляє Бортніков.

Між тим голова МЗС України Дмитро Кулеба категорично заперечив дану інформацію.

Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ; не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон; не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні; не вчиняла диверсій; не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків, - написав він на своїй сторінці у Twitter.

У посольстві США в Україні також опублікували заяву в Twitter, про те, що світ давно не вірить російській пропаганді.

Виконання Росією прозорих, заїжджених сюжетів для виправдання вторгнення було б смішним, якби не було таким руйнівним і небезпечним. Операції під помилковим прапором, дезінформація, а тепер і власні проксі, "просять" захисту. Все це прямо з підручника Грузії, і світ більше не обдурений цією брехнею, - заявили в американському посольстві.

Між тим, під час засідання Радбезу Путіну запропонували визнати "ЛДНР".

Необхідно визнавати ці "республіки", їхню правосуб'єктність. Але я хотів би внести поправку - визнавати в тих адміністративних кордонах, в яких ці "республіки" перебували до "окупації" Збройними силами України", - заявив міністр МВС РФ Володимир Колокольцев.

Цікавою особливісттю цього засідання Радбезу виявилось те, що незважаючі про твердження, що воно транслювалось у прямому ефірі за московським часом – 18:30. На камеру двічі потрапив годинник міністра оборони Шойгу, на якому вперше було 12:47, вдруге – 13:38.

Сергій Шойгу (фото - скріншот)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?