Фундамент для майбутнього: як Григорій Козловський розвиває футбол в умовах війни
Категорія
Спорт
Дата публікації

Фундамент для майбутнього: як Григорій Козловський розвиває футбол в умовах війни

Фундамент для майбутнього: як Григорій Козловський розвиває футбол в умовах війни
Джерело:  online.ua

Внаслідок російської агресії, загинуло понад дві сотні українських спортсменів та тренерів. За попередніми даними лише за рік російського вторгнення понад 120 спортивних об'єктів було зруйновано ворожими ракетами та артилерією, понад три сотні спортивних шкіл припинили своє існування, а 150 тисяч спортсменів не мають умов для тренувань.

Спортсмени воюють за здорове майбутнє України

Проте спортсмени, які сьогодні перебувають на фронті, у своїх зверненнях та відео заявляють, що всі ці жертви заради майбутнього, і тому спортивне життя країни не повинно зупинятися через війну.

Ці постійні заклики українських воїнів успішно реалізує Григорій Козловський- почесний президент львівського футбольного клубу «Рух», який відомий не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Він не лише постійно допомагає українським воїнам на передовій, а й реально дбає про здорове спортивне майбутнє, про яке говорять наші захисники.

Так відомий меценат та бізнесмен вкладає всі свої сили та ресурси у створену ним Академію футболу ФК «Рух», будівництво спортивного комплексу якої розпочалося у 2018 році на околиці Львова неподалік Винниківського озера.

Комплекс складається з восьми тренувальних полів останнього покоління: три поля із штучним покриттям, п'ять – із гібридним, а також критий манеж. Вся необхідна інфраструктура для пошуку та підтримки талановитих футболістів, а також їхнього подальшого всебічного розвитку та профпідготовки працює практично 24/7.

Юні спортсмени Академії футболу ФК «Рух», яку заснував Григорій Козловський

 Ліга Чемпіонів та персональний фактор

 Важливо відзначити, що Григорій Козловський сам змалку грає у футбол і не лише закоханий у цей вид спорту, а й живе ним.

Тому так органічно та зрозуміло виглядає його щире прагнення розвитку та різнопланової підтримки вихованців ФК «Рух».

Меценат зізнався, що мріє про перемогу в Лізі чемпіонів «жовто-чорних», а також про те, щоб у майбутньому основний склад клубу було сформовано зі спортсменів молодіжної Академії футболу, яку він заснував.

Гравець Академії футболу ФК «Рух», яку заснував Григорій Козловський

Повернемося трохи в минуле – першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. Цього дня в академії перебували 350 вихованців із різних куточків нашої країни.

Враховуючи досить непрості обставини, а також весь тягар відповідальності, Григорій Козловський узяв під опіку та залишив на невизначений час «під крилом» бази ФК «Рух» у Винниках усіх хлопців, забезпечивши житлом, харчуванням, а головне – повноцінним навчальним процесом.

Гравець Академії футболу ФК «Рух», яку заснував Григорій Козловський

Саме в таких важких та критичних моментах проявляється людська сутність.

Крім того, вже 14 років меценат послідовно спонсорує та розвиває дорослу та юнацьку команди ФК «Рух» у місті Винники. 2010-го Григорій Козловський став президентом ФК «Рух» (Львів). У 2010-2014 роках він виступав за «жовто-чорних» як футболіст у Прем’єр-лізі Львівської області. У 2013 році провів один матч у аматорському чемпіонаті України.

Святослав – старший син Григорія Козловського, теж закоханий у футбол, він професійний гравець. Починаючи з 2020-го, він у ФК «Рух» виступає на позиції нападника, а раніше виступав за харківський «Металіст».

Юні українські «зірки» на футбольному небосхилі Європи

У квітні Григорій Козловський взяв на себе вирішення всіх питань молодіжної команди «Рух» U-11 та відправив її на престижний турнір Universal Youth Cup в Італії.

Участь у цих міжнародних змаганнях взяли 64 команди з різних провідних академій Європи, серед яких представники "Ювентуса", "Мілана", "ПСЖ", "Ліверпуля", "Аякса" та багатьох інших.

«Ми тут і ми показуємо, яка наша країна сильна та незалежна. Щиро сподіваємось, що війна скоро закінчиться», - відмітили юні українські спортсмени.

Першого ігрового дня «жовто-чорні» зіграли проти Албанії. Потім юні українці виграли у "Реді Юпі" з розгромним рахунком 4:0. Дубль оформив Жадаєв.

Також у воротах суперника «розписалися» Берун та Прокопенко. Груповий етап U-11 "Рух" завершив на першому місці, вигравши у двох італійських команд.

У подальшій боротьбі за місце в турнірній таблиці ФК «Рух» також зіграв з італійськими «Атлантою» та «Спецією», а потім протистояли представникам однієї з найкращих футбольних академій Європи – амстердамському «Аяксу». Їм "жовто-чорні" програли з рахунком 0:3.

Юні спортсмени Академії футболу ФК «Рух», яку заснував Григорій Козловський

За словами старшого тренера «Руху» Маркіяна Шкраби, «такі турніри – безцінний досвід. Ми грали проти сильних команд». У підсумку "Рух" U-11 посів одинадцяте місце на престижному турнірі Universal Youth Cup.

Майбутнє «Руху» – перемога в УПЛ

Під егідою Григорія Козловського ФК «Рух» став чотириразовим чемпіоном Прем'єр-ліги Львівської області серед любителів, тричі володарем Кубка Львівщини, володарем Суперкубку області, а також переможцем меморіалу найуспішнішого тренера в історії львівських «Карпат» Ернеста Юста у 2012 році.

Юні спортсмени Академії футболу ФК «Рух», яку заснував Григорій Козловський

17 жовтня 2014 року ФК «Рух» уперше у своїй історії став чемпіоном України з футболу серед аматорських команд. У липні «рухівці» дебютували у другій лізі чемпіонату України, посівши за підсумками сезону друге місце та одразу здобули путівку до Першої ліги українського футболу.

У першій лізі ФК «Рух» зіграв наступні три сезони, а у 2019 році команда переїхала з Винників до Львова та змінила емблему. Вона виконана у стилі мінімалізму та зображує п'ять жовтих смуг на чорному тлі.

За підсумками сезону 2019/2020 «Рух» посів друге місце та завоював право зіграти у всеукраїнській Прем'єр-лізі. У сезоні 2020/2021 «жовто-чорні» посіли десяте місце у Прем'єр-лізі, набравши у 26 турах 28 очок.

Наступний сезон 2021/2022, який був перерваний через путінську «спецоперацію», команда завершила на одинадцятому місці. Юніори «Руху» у сезоні (2021-2022) посіли перше місце у чемпіонаті України U-19, здобувши право представити клуб у Юнацькій лізі УЄФА. Згодом команда "Рух" U-19 дійшла до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА, поступившись 28 лютого поточного року ФК "Мілан" з мінімальним рахунком 0:1.

Григорій Козловський відправив команду "Рух" U-11 на престижний турнір Universal Youth Cup в Італії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?