Гаазький трибунал уже передав привіт Путіну: з'явилося важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Гаазький трибунал уже передав привіт Путіну: з'явилося важливе рішення

Гаазький трибунал уже передав привіт Путіну: з'явилося важливе рішення
Джерело:  Сьогодні

Гаазький трибунал кваліфікував анексію Криму президентом Росії Володимиром Путіним у 2014 році як військовий конфлікт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
Крім того, що дії Росії під час окупації Криму Міжнародний кримінальний суд розцінює як військовий конфлікт проти України, в Міжнародному суді є інформація про утиск кримських татар на півострові. Про це йдеться в щорічному звіті попереднього розслідування прокурора МУС Фату Бенсуда.
Відзначається, що цей міжнародний конфлікт можна розслідувати за нормами Римського статуту.
"Згідно з відомостями, що надійшли, ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", - йдеться в звіті.
Читайте також: У Росії назвали єдину причину, з якої Путін анексував Крим
Також зазначається, що право міжнародних збройних конфліктів можна застосувати до цієї ситуації і після 18 березня 2014 року тією мірою, якою ситуація на території Криму і Севастополя буде рівнозначна стану окупації, що триває.
Канцелярія прокурора Гаазького трибуналу також має в своєму розпорядженні дані про утиск кримських татар на окупованому Росією півострові, насильницьке переміщення 179 заарештованих осіб на територію РФ, примусову мобілізацібю на військову службу жителів Криму.
Як відомо, Верховна Рада офіційно оголосила 20 лютого 2014 р. початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. У зв'язку з анексією країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій відносно Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін згадав про заяви переможця президентських виборів в США Дональда Трампа про можливе визнання анексії Криму і висловив думку, що за президентства Трампа Америка може змінити свою позицію по відношенню до окупованого півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?