"Ганебне рішення": в Україні розкритикували ПАРЄ через Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ганебне рішення": в Україні розкритикували ПАРЄ через Росію

"Ганебне рішення": в Україні розкритикували ПАРЄ через Росію
Джерело:  online.ua

В Україні нарешті відреагували на рішення Комітету міністрів Ради Європи, яке є сприятливим для повернення російської делегації у ПАРЄ. Так, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав його суперечливим та ганебним, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.

Він також наголосив, що Україна та 5 інших держав проголосували проти цього рішення під час ухвалення проекту на рівні послів.

"Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу щодо нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів. Деякі ключові столиці Європи ухвалили рішення повернути РФ в ПАРЄ. Все робиться з посмішками, запевненнями у вірності цінностям і благим намірам. За лаштунками - нормальна цинічна дипломатія тих, хто вирішив будь-якою ціною виручити свого вредного, але давнього партнера - Росію", - пояснив український дипломат.

Нагадаємо, 17 травня міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ. Що цікаво, у самому документі немає згадки "Росії".

Як повідомляв ONLINE.UA, французький лідер Еммануель Макрон надіється, що Росія залишиться членом Ради Європи попри розбіжності з іншими членами. З даною несподіваною заявою він виступив під час зустрічі з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?