Гарантії вступу України до НАТО могли б змінити хід війни — Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

Гарантії вступу України до НАТО могли б змінити хід війни — Стефанішина

Гарантії вступу України до НАТО могли б змінити хід війни — Стефанішина
Джерело:  online.ua

На думку віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна могла б отримати від НАТО гарантії щодо вступу до Альянсу під час саміту у Вільнюсі і це прискорило б перемогу у розв'язаній Кремлем злочинній війні. 

Джерело: Yalta European Strategy

Що відомо про здатність НАТО прискорити перемогу України у війні проти РФ 

Головний урок, який ми винесли з Вільнюсу – лідери виявились неготовими взяти на себе відповідальність за більш амбітну заяву, оскільки не відчували підтримки суспільств, - зазначає Стефанішина.

Вона переконана, що надання Україні гарантій щодо членства в Альянсі під час саміту у Вільнюсі могло б вплинути на хід війни.

Це лише п’ять додаткових слів у декларації Вільнюського саміту, проте вони змінили би хід війни – Путін би "помер". Однак політичної волі включити ці п’ять слів не виявилося. Спочатку нас це обурило, але потім ми зрозуміли, що ми потребуємо підтримки суспільств і парламентів цих країн для того, щоб у їх лідерів наступного разу було достатньо волі для ухвалення такого рішення, - підкреслила Стефанішина.

Джонсон закликає надати Україні гарантії вступу до НАТО  

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон не вірить у можливість домовитись із кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним.

Звичайно, ми всі хочемо миру якнайшвидше. Ми всі молимося за мир. Проте ми розуміємо, що не отримаємо мир шляхом домовленостей із Путіним. Пригожин хотів досягти угоди з Путіним – і бачите, як все сталося, - підкреслив Джонсон.

Він зазначив, що саме небажання Альянсу прийняти Україну стало причиною розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Все було би інакше, якби ми були набагато чіткішими в своїй позиції, а ми говорили одне, а думали інше – і це призвело до трагедії. І ми тепер маємо чітко сказати, що хочемо, щоб Україна якомога швидше стала членом НАТО. Якомога швидше, - переконаний Джонсон.

За словами експрем'єра Британії, Путін перший розбив аргумент про те, що якщо Україну приймуть у НАТО, то це спровокує російського президента.

Це буде дуже тяжко прийняти деяким людям в Росії, але це має бути як у Біблії: "Сила віри – в чіткості, - підкреслив Джонсон.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?