Газета Financial Times назвала слово року
Категорія
Світ
Дата публікації

Газета Financial Times назвала слово року

Газета Financial Times назвала слово року
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відоме видання Financial Times нарешті вибрало слово року. Ним став вислів Be water (з англійської - Будь водою). Як відомо, це доволі популярний слоган протестувальників у Гонконзі, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт газети.

За словами редакції видання, до того, як влада Гонконгу зрозуміла, що відбувається, протестувальники "збиралися як роса", щоб блокувати дорогу до урядової будівлі. Коли на місце прибувала поліція, учасники мітингу "розсіювалися як туман", тікаючи вузькими вуличками, коли ж їх ловили, вони були "тверді, як лід". Це і є філософія "Будь водою".

Варто звернути увагу на те, що словосполучення стало популярним на початку 1970-х років завдяки акторові Брюсу Лі, який виріс у Гонконзі.

"Очистіть свій розум. Будьте безформними як вода. Зараз ви наливаєте воду в чашку - вона стає чашкою. Ви наливаєте воду у пляшку - вона стає пляшкою. Ви наливаєте воду в чайник - вона стає чайником. Тепер вода може текти, або вона може розбитися. Будь водою, мій друже", - говорив Брюс Лі в інтерв'ю.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, активістка зі Швеції  Грета Тунберг отримала статус "Людини року"  за версією британського видання Time. Школярка, яка стала відома на весь світ завдяки своїм закликам до боротьби проти кліматичних змін, з’явиться в грудневому випуску журналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?