Газпром назвав умову продовження транзиту газу через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром назвав умову продовження транзиту газу через Україну

Газпром назвав умову продовження транзиту газу через Україну
Джерело:  online.ua

Для продовження транзиту газу з 1 січня 2020 року Україна повинна закінчити створення нового оператора газотранспортної системи. З такою заявою виступив очільник Газпрому Олексій Міллер, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Україна наразі переходить на європейське законодавство, і тут є ряд проблем. Зокрема, в Україні повинен бути створений незалежний газовий транспортний оператор, який повинен бути сертифікований. Але сертифікація цієї компанії досі не проведена. І подача заявок на бронювання транзитних потужностей повинна бути проведена в заздалегідь визначені терміни. Це, звичайно ж, технічні проблеми, але дуже важливі, які повинні бути вирішені і вирішені якомога швидше", - сказав він.

 Також Міллер зазначив, що за вказівкою очільника Кремля  Газпром  вже направив українській стороні офіційну пропозицію щодо укладення нового контракту на транзит або продовження діючого контракту на транзит і до укладання контракту на поставки газу в Україну.

 Росія пропонує "пакетне рішення", яке включає мирову угоду за судовими спорами і прямі закупівлі газу за зниженими тарифами. Як запасний варіант, Росія готова продовжити діючий транзитний договір на 2020 рік.

 Як повідомляв ONLINE.UA, січень 2020 року  відзначиться запровадженням страхової ціни на газ. Міністр Оржель пояснив, що йдеться про захист громадян від коливань цін на газовому ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?