Газпром офіційно відмовився постачати Україні газ та висунув ультиматум
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром офіційно відмовився постачати Україні газ та висунув ультиматум

Газпром офіційно відмовився постачати Україні газ та висунув ультиматум
Джерело:  online.ua

Російський "Газпром" офіційно відмовився постачати газ до України напряму доти, доки офіційний Київ не відмовиться від своїх перемог у міжнародних арбітражах. Про це повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає ONLINE.UA.

Відповідно до рішень Стокгольмського арбітражу, Україна могла надалі закуповувати газ у "Газпрому" за тарифом, який визначив арбітраж. За його словами, Україна неодноразово направляла до "Газпрому" заявки на купівлю цього газу, однак російська компанія відмовлялася його продавати.

"Газпром" так і відмовляється продавати за ціною, встановленою арбітражем. Пишуть, що спочатку потрібно відновити "баланс у відносинах", – розповів Вітренко.

Варто зазначити, що "Нафтогаз" більше не надсилає до "Газпрому" заявок на купівлю газу.

Вітренко наголосив, що "Газпром" сам ініціював арбітражний процес у Стокгольмі і програв його. Борг Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу вже складає близько 3 мільярдів доларів. У разі, якби Україна програла процес у Стокгольмі, то втратила б близько 80 мільярдів доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр енергетики України Олексій Оржель  пропонує Москві новий 10-річний контракт. У ньому будуть прописані нові параметри щодо обсягів транспортування "блакитного палива", які були раніше обговорені з європейськими партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?