"Газпром" створює власну приватну військову компанію — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

"Газпром" створює власну приватну військову компанію — ГУР

"Газпром" створює власну приватну військову компанію — ГУР
Джерело:  online.ua

Енергетичний монополіст "Газпром" створює власну приватну військову компанію.

Джерело: ГУР

Газпром створює ПВК

За даними розвідки, розпорядження про створення "Газпром нафтою" підписав голова уряду РФ Михайло Мішустін.

Документ встановлює, що засновниками організації буде ПАТ «Газпром нафта» з розміром долі у статутному капіталі «організації» 70% та «Приватна охоронна організація Стаф-центр» з часткою 30%, - вказують у ГУР.

Фото: t.me/DIUkraine

У розвідці зазначають, що при створенні «організації» уряд РФ посилається на закон «про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу», де зазначено, що підприємствам галузі «може бути надано право на заснування приватної охоронної організації».

Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі новоствореної «організації» не може бути меншим ніж 50%.

У ГУР підкреслюють, що таким чином в Росії продовжується «гонка озброєнь» серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина.

ПВК Вагнера визнали злочинною організацією

29 січня США визнали  приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією і запровадили проти них санкції.

6 лютого Верховна Рада схвалила  постанову про визнання приватної військової компанії "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

Бойовики Вагнера брали участь в окупації Криму, боях на сході України, у війні в Сирії на стороні режиму Асада та війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?