"Газпром" злякався Кадирова-боржника: в мережі іронізують
Категорія
Світ
Дата публікації

"Газпром" злякався Кадирова-боржника: в мережі іронізують

"Газпром" злякався Кадирова-боржника: в мережі іронізують

Російська компанія «Газпром» прибрала зі свого стандартного прес-релізу, присвяченого ситуації з боргами споживачів газу, головного боржника - Північно-Кавказький федеральний округ РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Відзначається, що в минулому році, повідомляючи про підсумки 2015 року, «Газпром» зазначав у своєму прес-релізі дані про борги південних регіонів. «Більше 80% заборгованості населення країни формується споживачами Північно-Кавказького федерального округу (за станом на 1 січня 2016 року - 48,6 млрд руб. або 81,4% від сумарної заборгованості населення РФ)», - говорилося в повідомленні компанії.
Однак в цьому році в стандартному повідомленні про борги компанія чомусь не вказала, хто є основним боржником.
"Актуальною проблемою залишається високий рівень простроченої заборгованості російських споживачів перед "Газпромом" за поставлений газ. У 2016 році вона зросла приблизно на 6% і на 1 січня 2017 року склала 161 млрд руб. Більше 83% заборгованості сформовано теплопостачальними організаціями, населенням і підприємствами електроенергетики", - відзначили в «Газпромі».

Читайте також: Суд у Києві прийняв важливе рішення щодо "Газпрому"


Примітно, що в лютому 2017 року голова Чечні Рамзан Кадиров в ході наради міністра уряду Росії у справах Північного Кавказу Льва Кузнєцова з представниками органів влади та ресурсоснабжающих компаній звинуватив енергетичні компанії в неефективній роботі в республіці.
На думку Кадирова, «Газпром» і «Росмережі» використовують «повністю зношене» обладнання. Через це люди в Чечні живуть «як в XIX столітті». При цьому Кадиров упевнений, що люди платять «за світло, за газ, але гроші не доходять».
«Росмережі» після слів Кадирова збільшили фінансування ремонтної програми в Чечні на 2017 рік.
Прес-реліз "Газпрому", в якому немає згадки про головного боржника, викликав іронію у користувачів мережі.




Як повідомляв ONLINE.UA, в російській компанії "Газпром" погодилися зняти всі обмеження на реекспорт газу в Центральній і Східній Європі, що може означати встановлення нової ціни на паливо в тому числі і для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?