"Газпром" зробив офіційну пропозицію Україні щодо транзиту - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Газпром" зробив офіційну пропозицію Україні щодо транзиту - що відомо

"Газпром" зробив офіційну пропозицію Україні щодо транзиту - що відомо
Джерело:  online.ua

ПАТ "Газпром" у понеділок, 18 листопада, спрямувало офіційну пропозицію НАК "Нафтогаз" щодо транзиту газу через Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський Інтерфакс.

Йдеться про подовження чинного договору чи узгодження нового на 2020 рік. При цьому повинні ураховуватися показники прогнозного попиту європейських споживачів.

Головна вимога "Газпрому" - позбутися так званих претензій у міжнародному арбітражі, а також скасування усіх судових суперечок. Російська сторона вимагає від України відмовитися від штрафування компанії з "порушення економічної конкуренції" та відклик клопотання "Нафтогазу" щодо розслідування Європейської комісії.

Окрім того, Москва чекає на позицію Києва про готовність його прямо купувати російський газ з 2020 року.

"Копії офіційної пропозиції надіслані міністру енергетики та охорони навколишньої середи України Олексію Оржелю та заступнику голови Європейської комісії Марошу Шефчовичу", - стверджують в РФ.

Нагадаємо, чинний контракт на транзит завершується 1 січня.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін запропонував українській владі так звану "знижку" на постачання газу. Він наголосив, що припинення транзиту - ризикована ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?