Генасамблея ООН повинна провести засідання стосовно війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Генасамблея ООН повинна провести засідання стосовно війни в Україні

Генасамблея ООН повинна провести засідання стосовно війни в Україні
Джерело:  online.ua

Радбез ООН має ухвалити рішення про проведення надзвичайної сесії Генасамблеї щодо війни РФ проти України.

Джерело: Reuters

ООН збереться з приводу війни РФ проти України

Засідання, на якому повинні проголосувати за скликання надзвичайної сесії Генасамблеї ООН з приводу війни РФ в Україні, запланове на неділю, 27 лютого.

У голосуванні будуть приймати участь 15 членів Радбезу і жоден з постійних 5 членів (Росія, Китай, Франція, Великобританія і США) не мають права накладати вето.

Дипломати повідомляють, що вистачить 9 голосів членів Радбезу, щоб засідання було проведене.

Запит про проведення засідання по Україні пролунав після того, як у п'ятницю Росія наклала вето на проект резолюції Ради Безпеки ООН, в якій засуджувалося вторгнення РФ в Україну.

Генеральна Асамблея повинна проголосувати за аналогічну резолюцію на надзвичайній спеціальній сесії. Резолюції Генеральної Асамблеї не мають обов'язкової сили, але мають політичну вагу.

Зазначимо, що такі сесії Генасамблеї - рідкісна подія. З 1950 року було скликано всього 10 таких надзвичайних спеціальних сесій Генеральної Асамблеї.

У той же час, лідери США, Франції, Німеччини, Італії, Британії, Канади та ЄС планують створити групу з виявлення прихованих активів російських еліт та олігархів з оточення глави Кремля Володимира Путіна.

Ми налаштовані започаткувати цього тижня трансатлантичну цільову групу, яка забезпечить ефективне втілення наших фінансових санкцій шляхом визначення і замороження активів підсанкційних осіб і компаній, які існують у наших юрисдикціях, - повідомляють представники Білого дому.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Окрім цього готуються додаткові санкції російських посадовців та еліт, наближених до російської влади, а також членів їхніх сімей, і їхніх додаткових сил, щоб ідентифікувати і заморозити активи, які вони тримають у наших юрисдикціях.

Ми також залучатимемо інші уряди і працюватимемо над виявленням та зривом переміщення доходів, отриманих нечесним способом, і щоб позбавити цих осіб можливості ховати їхні активи у юрисдикціях в усьому світі, - заявляють у Білому домі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?