Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію з вимогою до РФ припинити війну
Категорія
Світ
Дата публікації

Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію з вимогою до РФ припинити війну

Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію з вимогою до РФ припинити війну
Джерело:  online.ua

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України». Вона засуджує вторгнення Росії в Україну й вимагає від РФ негайно вивести війська з української території.

Джерело: Твіттер ООН

ООН вимагає від РФ припинити війну

Організація Об’єднаних Націй переважною більшістю голосів проголосувала за резолюцію, яка висловлює жаль з приводу вторгнення Росії в Україну та закликала до негайного виведення її сил, у глобальному вираженні обурення, яке підкреслює зростаючу ізоляцію Росії.

Рішення було ухвалено безпрецедентною кількістю голосів під аплодисменти - «за» проголосували 141 країна, «проти» - 5, утрималися - 35. Проти проголосували Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Сирія.

У резолюції, співавторами якої виступили 94 країни, сказано, що ООН "найрішучіше висловлює жаль з приводу агресії Російської Федерації проти України". У ньому вимагали, щоб «Російська Федерація негайно припинила застосування сили проти України» та «негайно, повністю і беззастережно вивела всі свої військові сили».

Резолюція не має юридичної сили, але є виразом поглядів членів ООН, спрямованих на посилення тиску на Москву та її союзника Білорусь.

У п’ятницю Росія була єдиним голосом проти подібної резолюції в Раді безпеки, але оскільки Росія є однією з п’яти держав з правом вето, резолюція не була підтримана, тому союзники України передали це питання на розгляд Генеральної асамблеї.

Генасамблея була скликана відповідно до резолюції «Єдність заради миру», в якій глобальні загрози передаються цьому органу, «якщо Рада безпеки через відсутність одностайності постійних членів не виконує свій основний обов’язок діяти відповідно до вимог міжнародного миру і безпеки».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?