Генасамблея призупинила членство РФ у Раді ООН з прав людини
Категорія
Світ
Дата публікації

Генасамблея призупинила членство РФ у Раді ООН з прав людини

Генасамблея призупинила членство РФ у Раді ООН з прав людини
Джерело:  online.ua

7 квітня офіційно стало відомо, що Генеральна асамблея ООН ухвалила своє рішення щодо долі Росії у Раді з прав людини - право на членство країни-агресорки тимчасово призупинили. Цю інформацію уже офіційно підтвердив очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Джерело: Твіттер-сторінка Дмитра Кулеби

ГА ООН призупинила членство РФ у Раді ООН з прав людини

Варто звернути увагу на те, що це рішення підтримали 93 країни-члени ООН, зокрема усі європейські держави. Водночас 55 утрималися від голосування, а ще 24 виступили проти.

Серед тих, хто не підтримав рішення Генасамблеї, уже традиційні "друзі" Росії – Білорусь, Сирія та Еритрея, сама країна-агресорка, кілька африканських країн, Куба, Нікарагуа, В'єтнам, Китай, Іран, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан та інші.

Український дипломат подякував усім, хто підтримав призупинення членства Росії в організації, оскільки військовим злочинцям у Раді з прав людини не місце.

Військовим злочинцям не місце в органах ООН, спрямованих на захист прав людини. Вдячний усім державам-членам, які підтримали відповідну резолюцію ГА ООН і обрали правильний бік історії, – наголосив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?