Генерал Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну зброю Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну зброю Україні

Генерал Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну зброю Україні

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну оборонну допомогу Україні для кращого захисту від можливих подальших військових акцій РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

26 вересня в сенатському комітеті з питань Збройних сил Данфорд заявив, що його пропозиція про надання летальної зброї Україні очікує на ухвалення рішення в Білому домі.

"На мій погляд, з військової точки зору Україна потребує додаткових можливостей для захисту свого суверенітету. Ми маємо здатність зупиняти броньовані машини, щоб вони могли захистити себе", – зазначив генерал Данфорд.

Читайте також: Про що Порошенко говорив з Трампом: у Білому домі розповіли деталі

Українська влада не раз закликала США надати зброю, зокрема, портативні протитанкові системи Javelin, які призначені для відбиття танкових атак та самохідної артилерії.

Екс-президент США Барак Обама надавав Україні нелетальну військову допомогу, але відмовився надавати летальну зброю - на його думку це могло погіршити збройне протистояння з сепаратистами на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, сигнали, які йдуть від адміністрації Трампа, починають вказувати на новий напрямок підтримки США України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?